Att rösta på Sverigedemokraterna är att blunda för verkligheten

Igår publicerade bloggaren Paulina Danielsson ett uppmärksammat inlägg på facebook där hon uppriktigt skriver att enligt henne hade en vinst för Sverigedemokraterna varit en vinst för Sverige. Hon förklarar att hon inte vill vara rädd att dö när hon åker tunnelbana och att hon hellre stoppar oskyldiga flyktingar från att komma in i landet och låta dem dö än att riskera sitt eget eller sina vänners liv. Hittills är resonemanget ändå förståeligt eller hur? Klart att en tänker mer på sig själv och sina nära och kära än främlingar, det förstår jag med. Men problemet är att detta tyvärr inte löser några problem alls.
 
Att stoppa invandringen och att ignorera situationen håller inte, problemet är ett faktum och går inte att ignorera. Hur skulle vi i ett så utvecklat samhälle som Sverige kunna stå brevid och se på när tusentals oskyldiga dör? Hur kan vi neka någon rätten till liv? Självklart finns det en viss gräns för hur många vi kan ta emot och det tror jag att alla förstått vid det här laget, men med rätt prioriteringar har vi gott om plats i Sverige. Sverigedemokraterna är inte ensamna om att tycka att det finns en viss problematik i och med flyktingkrisen och just därför förstår jag inte varför fler och fler väljer att visa sina sympatier för dem. Sverigedemokraterna står för så mycket mer än stoppad invandring, de är nationalister och flera av deras företrädare har upprepade gånger uttryckt sig både rasistiskt och sexistiskt. Flera namn inom partiet är tidigare kända för att ha varit verksamma i extremistiska partier så som Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt. 
 
Nu när problematiken med flyktingkrisen är ett faktum, och i princip alla partier förstår att vi måste göra något åt detta - varför fortsätter då människor att sympatisera med SD? Varför stötta ett sådant parti när det enda du vill förändra i samhället är invandringspolitiken och du förmodligen inte alls skulle kunna stå för hälften av deras åsikter om du faktiskt förstod vad deras ideologi innebar? Det finns många andra, mycket säkrare sätt att påverka samhället på. Att ge Sverigedemokraterna majoritet är farligt, för de kommer aldrig att nöja sig. Varför stötta ett parti som gång på gång måste utesluta toppolitiker ur sitt parti då de uttryckt sig rasistiskt? Varför stötta ett parti som aldrig kommer att vara nöjda? Varför stötta ett parti som uppenbarligen inte alls står för alla människors lika värde? 
 
Det är när jag läser texter som Paulinas inlägg som jag inser hur viktig min egen position i dagens samhälle faktiskt är. Jag tänker inte stå tyst brevid och se på när okunniga människor uppenbarligen inte har någon vidare verklighetsuppfattning eller förmåga att tänka rationellt. Jag tänker inte stå tyst brevid och se Sverige - landet jag vuxit upp i och älskat, förvandlas till ett samhälle präglat av rasism och nationalism. Jag tänker aldrig låta någon tysta mig och mina åsikter och jag tänker aldrig någonsin ge vika för varken rasism, nationalism eller sexism. Jag är ledsen att säga det, men att rösta på Sverigedemokraterna är att blunda för verkligheten, och jag vägrar. Jag vägrar att neka någon rätten till liv, jag vägrar att leva i ett samhälle styrt av förtryck och jag tänker aldrig någonsin sluta kämpa för vad jag tror på. 
 
 
13 kommentarer
Linn Strömberg

Bra skrivet!

Zara

Bra skrivet!

Sv: Ja, jag tycker iallafall det är värt att kolla om från säsong 1 igen.
Jag gör det delvis för att jag älskar serien och även för att se om och kunna repetera vad som har hänt under alla säsonger och försöka sammanställa allt man fick veta i de senaste avsnitten :)

Enya シ

SJUKT BRA SKRIVET! Tummarna upp för dig! ♡

N A T H A L I E

Riktigt bra skrivet!!

Prietha

Bra skrivet!

amanda

Vilket grymt inlägg!

amanda

Vilket grymt inlägg!

Skogsraah ☾

Håller verkligen med dig!

Jeanette

Så bra inlägg! :)

linah

bra inlägg!

Vanessa andersson

Hands up. Seriöst, skicka in detta till en tidning och få din röst hörd! Vilka kloka ord! GRYMT skrivet! Jag håller med i vartenda ord!

Cecilia

Så himla bra skrivet! * Applåder*

Tezzo

Sjukt bra skrivet! ::kram::