Julmys med familjen

Ikväll har jag byggt pepparkakshus, julpyntat runt om i huset och dessutom kollat på Frozen tillsammans med familjen, ååhh vilken julkänsla jag har nu!! För en gångs skull var vi alla hemma samtidigt på en fredagkväll så då fick vi ju passa på att ha lite familjemys. Min storasyster ska iväg på tävling i Borås med cheerleadingen imorgon bitti och lillasyster och mamma ska med och hejja på, så de ska allihop upp tidigt. Jag å andra sidan har ju såklart dragit på mig en ganska rejäl förkylning så kunde ändå inte träffa några kompisar idag... Har sjukanmält mig till jobbet imorgon och ska stanna hemma och vila upp mig istället, sen får jag väl se om jag är tillräckligt frisk för att jobba på söndag åtminstone! Lägg märke till hur jag gått alldeles overboard med redigeringen av bilden, men har fått värsta rycket och vill bara ha julpynt överallt!! (Till och med på mina bilder??)
39 kommentarer

"Invandrare"

Har märkt att svenskar är väldigt bra på det här med att använda fel begrepp vid fel tillfälle. Låt mig därför reda ut några tydligt visade oklarheter kring begreppet invandrare:
 
Definitionen av ordet invandrare enligt Nationalencyklopedin, NE.se:
Invandrare, immigrant, person som flyttar från ett land till ett annat för att bosätta sig där en längre tid, enligt folkbokföringen i Sverige minst ett år. 
 
En invandrare är alltså inte en kille född i Sverige och som råkar heter Muhammed eller är något mörkare i hyn. En invandrare är inte en flicka vars föräldrar en gång i tiden flyttat till Sverige från ett annat land. En invandrare är inte någon som är född i Sverige. Simple as that.
 
Jag kan bli riktigt förbannad när jag hör att ordet invandrare missbrukas och dessutom ofta används som skällsord eller i ett negativt sammanhang. Speciellt arg blir jag när det i själva verket ofta inte alls rör sig om invandrare över huvud taget. Ni som klickat er in på min blogg för första gången idag (kanske till och några av er som hängt med på bloggen ett tag?), har förmodligen ingen aning om det faktum att jag är invandrare. Ja, jag talar svenska språket som ett modersmål och mitt utseende skulle absolut kunna klassas som "svenskt". Men faktum är att mitt andra modersmål är engelska, jag har en pappa som inte snackar särskilt bra svenska över huvud taget och jag är född i ett annat land. Är ni med? 
 
Begreppet invandrare används idag i princip bara som benämning på någon med ursprung från mellanöstern eller länder där man inte har det där typiskt svenska utseendet. Sluta placera folk i olika fack på grund av deras utseende och sluta anta att någon är på ett visst sätt på grund av deras hudfärg. Och hallå, vem bestämmer egentligen vad som räknas som svenskt utseende och inte? Vad avgör vem som är svensk och inte? Så mycket frågor, så lite svar.
16 kommentarer

WEDNESDAY 25/11-15

Så himla trött på skolan just nu, vill bara ha jullov och åka på semester och få lite sol och värme. Har dessutom dragit på mig en förkylning vilket inte gör saker och ting så mycket bättre... Tur att det är torsdag imorgon så jag får lite ledigt. Torsdagar är som jag nämnt tidigare min schemafria dag så då kan jag plugga hemifrån istället, så skönt att slippa pendla in till stan varje dag! Nej nu ska jag svara på lite kommentarer och sedan är det att kolla fotboll på schemat för resten av kvällen! Kram på er!
24 kommentarer